Les platges

La platja de Cunit

La platja constitueix un recurs ambiental, paisatgístic i turístic de primera magnitud pel municipi de Cunit, amb una importància cabdal com a motor turístic i econòmic, pero a la vegada continua essent un recurs natural que cal protegir i conservar.

Cunit te un front marítim lineal de 2,5 Km., entre els termes de Cubelles a llevant i de Calafell a ponent, constitut per una platja fina, pràcticament contínua,  d´amplada variable i presidida per 7 dics exempts, construïts entre els anys 1977 i 1983 per fixar la linina de costa i que li dona un aspecte singular en forma de cales o badies que augmenta, gràcies a la seva forma semicircular, la línia de platja a 3,3 Km.

A part de ser un recurs de primera magnitud la platja suposa una forta exigència de manteniment, conservació, neteja i tractament per tal que es gaudeixi de les millors condicions higièniques, sanitàries i d´aspecte per a cobrir les necessitats de la població.

És sense dubte un dels elements definitoris del municipi, tant per la identitat intrínseca que presenta com per ser pilar fonamental de les activitats socials i econòmiques del municipi.

La qualitat sanitària de l´aigua i de la platja, d´acord amb les analítiques de l´Agència Catalana  de l´Aigua,  gaudeix de la qualificació d´excel·lent.

Els espigons afavoreixen que l´onatge sigui menor i juntament amb el passeig marítim i  la bonança del nostre clima, fan que siguin idònies pel turisme familiar.

Les platges de Cunit estan dotades durant la temporada de bany amb un servei de salvament i socorrisme, dutxes, fonts,  i rentapeus, lavabos i altres serveis complementaris com guinguetes, gandules, pistes de voleibol, fútbol-platja,  petanca  i jocs infantils.

Les platges de Cunit han rebut ininterrompudament, des de la seva instauració fins l´any 2012, el guardó de bandera Blava, en totes les temporades a excepció de l´any 1995.

Documentació

Analítics